Foder

Det är först nu när jag skaffade mina grabbar som jag förstått hur viktigt ett bra kattfoder är. Fick med en massa olika bra sorter från uppfödaren (Marie) då jag köpte dem, och det var toppen för då upptäckte jag ju vilka foder de tyckte bäst om. 

Ett annat bra tips Marie gav mig var att man helst ska blanda 2 eller fler fodersorter med varandra. Både för att katten inte ska bli för kräsen och bara vilja ha en sort (och tänk va hemskt då om fodret plötsligt slutar tillverkas) men även för att de kompletterar varandra så bra då.

Alla fodertillverkare på marknaden säger att just deras foder är det bästa för din katt, men alla foder saknar oftast något så blandar man olika fodersorter så kompleterar de ofta varandra. Det de ena fodret har saknar det andra osv. 

I alla fall så är ju Royal Canin ett omtalat foder, som mina katter älskar, så det är ett av fodren jag valt till dem. (Royal Canin kitten 36).
Bozita är ett annat märke som jag faktiskt aldrig hört talas om tidigare, grabbarna älskar det och det innehåller även det mesta din katt behöver och som pricken över i:et är det även svenskt! Vilket gjorde att jag verkligen ville köpa just det och jätteglad blev jag då jag upptäckte hur mycket grabbarna tyckte om det :)Sen vill jag även passa på att rekommendera en kanonsida där jag beställer det mesta till grabbarna, både foder (tort och vått) och även leksaker och klösträd. Så klart så var det även Marie som till en början tipsade mig om denna sida, haha. Men här har ni den: http://www.zooplus.dk/shop/kat

Sidan är på danska och när man beställer får man komma ihåg att gångra summan med 1,2 för att få ut rätta summan. Alltså beställer du för 445 så får du slå 445x1,2 för att få ut summan i svenska kronor. Men verkligen en sida att testa, de har det mesta och man får det hem till dörren bara några dagar efter att man beställt och beställer man över 299kr så är det fraktfritt!! Och som ny kund får man även 10% på första beställningen, så passa på ;) 

God jul mattes snuttar!

Julklappen uppskattades starkt (även fast den kom 3 dagar för sent) men idag har den varit uppe i 1½ timme och, framförallt Magnum, har inte gjort något annat än att leka med den!


5 månader!

19/12 och grabbarna fyller 5 månader :) Försökte få någorlunda bra bilder på dem idag, men de var inte lätt idag. Slänger upp de bästa i alla fall :) Tagna alldeles nyss!


Vikt Loke: 2,6kg


Vikt Magnum: 2,4kg 


Han som älskar att sitta på axeln

 


 

Och nej jag brukar inte ha mössan på mig, men extremt dålig hariday avgjorde.
Nu in i duschen! :)

basketballplayer #1


Tagen på bar gärning!

Men först och främst - fick bekräftelsen i brevlådan idag och vi kom med på utställningen i Uppsala den 5-6 januari :D :D Åh så spännande, min och grabbarnas första riktiga utställning!

Men här under har ni den lille rackarn som envisas med att släppa ner leksaker i vattenskålen, eller rättare sagt endast denna röda lilla mus som vi fick av Kricko (tack igen för det kricko, kan säga att Magnum blivit KÄR i denna lilla mus och Loke får aldrig ha den, även om den nog var tänkt till de båda) 
En kall tisdagmorgon


Hittat!

Satt och klickade runt i Djurmagazinets album på facebook och hittade en bild på mig och Loke från kattens dag :) 


om och om igen

Måste bara dela med mig av en helt underbar låt som jag inte kan spela söndersnöigt

Jag jobbar en dela tur idag och nu på mina timmar bestämde jag mig för att ta ut grabbarna en stund :) Var så milt och mysigt ute! Tog några bilder med mobilen, blir mycket mobilbilder men det är för att jag alltid har med mig den och tycker systemkameran är så klumpig att släpa med mig överallt :P


Inte helt oväntat så plöjde Loke rakt ut i djursnön på en gång!
(när han bestämt sig för nåt är han som en ångvält som bara går å går)


Fått span på ett gäng skator ;)


Försöker kamouflera sig och lyckas väldigt bra!


Magnum <3
Leker lite med snön :)

Sen var Magnum världens sötaste då vi kom in! Han la sig mitt i hallen och bara väntade på att jag skulle ta av selen, sen fick han tokryck (som hundar kan få efter en promenad och kommer in igen) och sprang runt i lägenheten som en galning! Haha

knep och knåp

Idag åkte jag till mormor eftersom hon lovat att hjälpa mig med att sy ett burskynke. Finns nog ingen nogrannare människa, haha, och därför blev vi inte färdiga idag ;)

Var så svårt att välja färg eftersom Loke är vit och Magnum svartmönstrad och de ska dela bur. Men tillslut bestämde jag mig för ett grönt tyg, typ mellangrönt i krossad sammet :) 

Allt blir samma färg och det kändes väl egentligen lite tråkigt, men det blev enklast så. Dock så är bäddarna jag köpt till dem svarta, trodde Magnum först skulle försvinna i dem men det gjorde han ju faktiskt inte som man ser i tidigare inlägg ;)

I alla fall, har någon något tips vad gäller att sy burskynke så får ni gärna lämna en kommentar! Och är det svintråkig om har väggar, golv och tak i samma färg?? Har inte sytt taket eller toaskynket ännu så funderar på om jag ska köpa annat tyg till det.. hmm.. 

Kvällsbus


Upptäcker att matte håller i en väldigt rolig leksak!


Som Magnum snabbt försöker få tag i ;)


Och som Loke ger en höger!


Slut på det roliga.. 

Kattvisning

Grabbarnas första och likaså min, och helt magiskt att Loke kammade hem priset som Publikens favorit!! Så stolt matte man kan vara :) Min fina prins!!


Magnum i buren, la sig snabbt till ro på kudden :) Lugn och fin hela dagen!


Loke gillade farbror Fredrik! Och hans keps ;)

L

Som sagt, första gången på kattvisning och de båda betedde sig galant hela dagen.


Mina fina "assistenter" ;) 


PUSS!

Och slutligen massor med tack till Björkstakattens ordförande Maria som ordnade plats och burskynke till oss idag! 

RSS 2.0