Se där!

Klickade mig in på Björkstakattens hemsida (kattklubben jag är medlem i) och såg att de annordnar kattvisning på Djurmagazinet i helgen. Och lite spontant sådär hörde jag av mig och otroligt nog så fanns det EN plats kvar!

Så nu på söndag mellan 12-15 kommer mina missar visas upp på Djurmagazinet City i Umeå :) Kom och hälsa på oss om ni vill!!

än så länge ryms vi båda på favoritplatsen!


1.


2. 


Halvsuddig bild men var tvungen att ta med den,
kolla Magnums högst skeptiska ansiktsuttryck mot Loke. Haha!


3. 


<3<3<3


Också mys i soffan! :) 

julen har kommit till lägenheten

Halvdåliga mobilbilder men detta har vi sysslat med ikväll :)
STÄDAT och julpyntat! Jag älskar sånt!! 

 

Pälsklingar


Loke håller på att lära sig apport!

Klicka på filmen så börjar den. Fattar inte hur man lägger upp filmer från mobilen på youtube så denna är från FB istället. Blev sjukt stor av någon konstig anledning men då ser man ju bra ;)
Han är så duktig och stolt då han kommit på hur man gör! Även om bollen inte tar sig ända fram till matte varje gång ;) Magnum däremot fattar inte alls vad det är för töntigt brorsan håller på med, tittar ni på byrån till höger ser ni Magnum sitta där och titta på! Haha. 

Bad

Vi badade båda grabbarna förra veckan, bara för att träna dem. Magnum har jag badat två gånger förut. Första gången för det hänt en olycka, jag var ensam hemma och de hela var lite stressigt så det blev inte sådär jättelyckat. Därför ville jag testa att bada honom igen, även den gången var det inte alls omtyckt och gick inte vidare smidigt. 

Men förra veckan gick det jättebra!! Samma sak med Loke som vi badade här hemma för första gången. Dock så hjälptes ju jag och Hampus åt den gången och det får vi göra med badet inför utställningen i januari också :) De båda var ungefär likadana under badet, satt mest bara stilla och väntade på att det skulle bli över. Sen blev det mys i handduken och massa tvättning! Vet ju att det inte är bra att bada katter för mycket, och eftersom de inte är deras favoritsport så tror jag att badträningen får ligga på hyllan tills utställningen! (om det nu inte händer någon mer olycka..) 


Haha jag kan inte sluta skratta åt den här bilden på Magnum! Han ser ut som en mammut! Världens största och kraftigaste kropp, jättekorta ben och lilla huvudet! Lilla gubben! <3


Mycket mysigare att vara torr och hjälpa matte och husse att renbädda sängen :)

Prinsarna fyller 4 månader idag! BILDBOMB

Vet inte om vågen går att lita på, men enligt den så väger de båda 1,9kg. Dock så tycker jag Loke både känns och ser större ut, men så är fallet! 

Här kommer en riktig bildbomb! :)


Loke kan man verkligen hålla hur som helst! 


Magnum tyckte brorsan behövde tvättas mitt upp i fotograferingen :)
 

Barnvakt

I helgen är vi barnvakt åt världens bästa systerson Adrian :) Han kom precis hit men han och grabbarna har redan blivit bästisar! Busar för fullt ;)


Adrian och Loke tvättar tavlan innan de är dags att rita nytt!

SE*Sessan's Piggelin (Loke)


Min snygging igårkväll. Halvt liggande på kudden och halvt på nattduksbordet ;)
Alltså kolla hans tassar!! <3

Jag och Hampus bestämde oss för att fortsätta kalla Piggelin för Loke (eller hur man säger? haha) eftersom hans "första" husse hade valt att kalla honom det. Både för att jag tyckte det var ett fint namn såklart men också för att jag tyckte så synd om förra husse efter hur allt blev och kände att tyckte han att han skulle kallas för det så fick det bli så! Dock så är det lite förvirrande med namnet ibland ändå, det händer att jag säger Piggelin (pigge piggis brukar jag med säga) men Lokis tokis är också något som slinker fram. Jaja vi får se vilket namn som faller mest naturligt och vilket som blir det man kallar honom mest :) Svårt det här..

I alla fall så tänkte jag skriva ett lite mer utförligt inlägg om de båda, och ikväll börjar jag med Loke. 

Inte nog med att Loke är storebrorsan av de två, det tror man också när man ser dem bredvid varandra. Loke är större än Magnum och har kraftigare benstomme. Det är även han som tar täten då de har något på gång ;)

Precis som Marie berättade innan vi hämtade honom så räcker det med att bara titta på honom så börjar han kurra. Han är en otroligt rolig katt tycker jag, som Hampus brukar säga så är han "blondinen" av brorsorna. Han är familjens "toker" (därav brukar jag kallar honom Lokis tokis) som inte alltid förstår så mycket, nästan sådär så att han lägger huvudet på sned som en hund kan göra då de inte riktigt förstår. Han dundrar även fram överallt, ska han gå/vara någonstans så plöjer han fram vilket som! Har han bestämt sig för att ligga på tangentbordet så är det så och likaså med knäet, det är dock en aningens mysigare ;) Ett jäkla självförtroende skulle jag vilja säga att han har!

De båda sover alltid med oss om nätterna, och för det mesta är det väldigt lugnt. De kan vara lite bus just när man lagt sig men annars sover de med oss lugnt hela nätterna. Märker de att man vaknar till kommer båda två och lägger sig nära ansiktet, gärna så nära så man får morrhåren i näsan ;) Och kurrar och kurrar. Har jag däremot en ledig dag och sover lite längre kan de ha klivit upp före mig, men då brukar jag ropa på dem sen går det bara några sekunder så kommer de in på led, Loke brukar alltid vara först och låter "brrrrp". 

Elementsängen jag köpte till Magnum (innan jag visste att Loke skulle komma till oss också) har Loke lagt sina tassar på. Den ÄLSKAR han och ligger i den många stunder under dagen. Magnum verkar ganska ok med detta men kryper gärna ner tillsammans med brorsan i den också. Jag tror jag kommer måsta köpa en till.

Loke håller även på att börja förstå hur man apporterar. De delar samma favritboll. (en mindre mjuk boll som ser ut som en baseball som lätt går att bita fast och bära) Igår kastade jag runt den åt dem och Loke tog fast den med tassarna samtidigt som han försökte bita fast i den och kom sedan med den mot mig. Inte hela vägen än men jag tror han börjar förstå att apportera är en kul grej ;)

Men annars är de båda som Bill och Bull. De gör verkligen allt tillsammans. Är man hemma och de har busat och det plötsligt blir tyst hittar man de oftast på något konstigt ställe tillsammans och man förstår att de har något för sig. Nästan så att de listat ut då man ska vara tyst så inte matte eller husse kommer och förstör det man håller på med. T.ex ligga på köksbordet ;) Kan snabbt försvara dem där också och säga att de faktiskt inte ställt till med något sen de kom hit (peppar peppar) FÖRUTOM den gången de hade grävt i min amarylliskruka som stod på köksbordet och det var jord över hela bordet. Men annars ligger de faktiskt bara på plussidan ;)

Så, det var "lite" om Loke! 




Älskade Morgan

Kom och tänka extra mycket på Morgan idag då jag bäddade sängen och mina små bustroll hoppade runt och jagade täckerna jag försökte lägga till. Morgan ÄLSKADE då jag bäddade sängen, han var alltid med och busade eller försökte hjälpa till ;) Jag kom ihåg att efter att han rycktes ifrån oss klarade jag inte av att bädda sängen på flera dagar för det påminnde så mycket om honom. 


Så saknad <3

Lax

För de som inte känner mig kan jag berätta att jag ÄLSKAR att laga mat. Och ännu mer älskar jag att pröva nya recept :)

Därför har jag gjort en kategori i denna KATTblogg som heter "mat" där jag tänker dela med mig av mina recept som jag gillar allra mest. Tänkte ett tag skaffa en matblogg men det kändes lite överkurs så ordnade en kategori här istället :) Men som sagt, detta är en blogg främst inriktad på mina kissar men en del annat kan slinka in ;)

Är det något jag älskar så är det fisk. Tonfisk, torsk och lax är något jag ofta lagar maträtter på :) Tänkte därför dela med mig av det enklaste och kanske godaste laxreceptet jag kan!

Laxpasta
Supergott och superenkelt!


4 laxfiléer (sånna där frysta 4pack)
5 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl fryst dill
pressad citron
citronpeppar
salt
pasta (rekommenderar färsk pasta, men vilken som helst går bra)

Tina laxen. 

Eftersom detta går fort att göra brukar jag sätta på pastan först och göra laxsåsen under tiden.

Stek laxen i smör och "smula" sönder bitarna under tiden med stekspaden. Går även att dela de på en skärbräda innan om man vill, men jag brukar vara lite lat och göra det i stekpannan direkt istället ;)

Sänk värmen på plattan till under medelvärme. Slå på grädden, mjölken, dillen, pepparen och saltet. Låt småputtra och smaka av. Tillsätt pressad citron om mer citronsmak önskas, alternativ mer citronpeppar.

Servera med pastan och en god sallad :) KLART!

idag kände jag för att vara en sån

Som berättar hur mycket jag hunnit med denna dag..

Jag har:
Jobbat 07.30-17.00
Lagat Spenat och fetaostpaj med soltorkade tomater
Diskat
Rensat ur kylskåpet
Skrivit veckomatsedel + handlingslista
Handlat alltihopa
Klippt katternas klor + borstat igenom dem båda (jaja de var mer mysigt än jobbigt men fick stå med)
Dammsugit lägenheten

Och ja, det var väl det, känns som efter ett träningspass och nu när man är klar med allt och varvar ner känner man hur sjukt trött man egentligen är. Nu ska jag måla om mina naglar och sedan krypa ner i sägen.
Så j-ä-v-l-a skönt det ska bli! Imorgon väntar en lika lång arbetsdag igen.

Kram och gonatt!




transportburar?

Sitter och funderar på vilka transportburar jag ska köpa till pojkarna. Har ju bara en nu eftersom jag inte visste att vi skulle bli ägare till två katter ;) Men hur som helst så kommer den vi har nu vara på tok för liten för dem då de är vuxna, så tänker redan nu köpa transportburar de kan ha livet ut. De ska ha varsinn såklart.

Någon som har tips på prisvärda bra transportburar? Som är tillräcklig för en fullvuxen sibbe! (som kommer väga minst 5-6kg)  Lämna gärna en kommentar i så fall :) Skulle vara så tacksam för tips!


Dessa finns hos supercat med måtten 49x32x32 cm.

Lutade åt en sådan först men då jag mätte buren jag har nu så skillde storleken inte allt för mycket.
Vad bör man räkna med för mått?! 
Jag som tycker de är så bekvämt att beställa hem, kanske borde bege mig på en djuraffär ändå. Haha.

Ännu en favoritplats


Här älskar Magnum att ligga då vi sitter i soffan!
Sötnos, bäst att passa på medans man ryms :)
Med det säger vi godnatt! 

Mysbus

Känner att näst på inköpslistan är en ny kamera, tycker inte Hampus systemkamera tar så bra bilder. Men den är vad som används nu, och bilder blir det ju iaf :)


Mina snyggingar! Paus i buset. 


"Vi kanske ska pröva att stirra fisken till döds, brorsan?"
(dock så ser ju fisken rätt död ut redan..)


Vår fina SE*Sessan's Piggelin (Loke)


Och fina SE*Sessan's Magnum Classic


Hampus tog lite bilder mitt i buset, med focus på väggen istället för oss ;)
 

Blöta ner tassarna lite

Idag hade Linn lovat följa mig ut med grabbarna i sele för första gången :) Hampus må älska dom båda lika mycket som jag gör, MEN han var inte så sugen på att gå ut med en kattunge i koppel. Hmm. Nåväl, tur jag har Linn ;)

I alla fall så var inte vädret på vår sida. Men när det slutade regna övervägde vi att ta ut dem en kort stund. Spännande tyckte de båda, mycket att se på en gång men det var lite obehagligt att bli blöt om tassarna ;) Därför var vi nog inte ute mer än 10 minuter, men de var så duktiga så :) 

Hade inte med mig kameran ut så det blev bara några halvkassa mobilbilder, men bättre än inget :)



Tvättning av tassar stod som prio ett för de båda då de kom in ;) Vi får hoppas på bättre väder nästa gång. 


Nog finns det fina människor alltid!

Vill säga tusen tack till fina underbara Kricko som hjälpt mig med att få en header till denna blogg :)

Tusen tack för tiden du lagt ner på att pyssla fram den och sedan få den på rätt plats!! <3 Men jag måste lära mig detta känner jag.. en vacker dag :) haha. 

Hon har en egen kattblogg som ni kan kika in, här kommer ni till den. 




rätt hopplöst

Vi har bara börjat november och jag saknar redan sommaren, suck! Boven till det hela är massa bilder som jag hittade från midsommar i stugan.


Men sen kom jag ju att tänka på att denna lilla knatte (min systerson) kommer och ska bo hos oss nästa helg :) MYS!



Sen så är jag rätt less på att det regnar idag, jag och min kompis Linn hade nämligen tänkt ta ut Magnum och Loke på en promenad men det verkar ju inte så roligt. Jaja, får se om de blir bättre sen annars får det helt enkelt bli någon annan dag :) 
 

Härlig förmiddag

Eftersom jag nämnde att lite annat än katterna kan slinka in här så blir det så nu ;)

Tog en lång promenad nu på förmiddagen och det var så himla härligt ute! Sedan blev jag sugen på att laga något nytt till lunch så gjorde en pastasås med bacon, broccoli, crème fraîche och västerbottenost. Blev mums!

Blev så sugen på att ta ut katterna i sele idag men eftersom Hampus är på jobbet så får det vänta. Blir nog på söndag :) vill inte ta ut båda själv nu och jag vill inte lämna loke ensam heller då jag vet hur sällskapssjuk han är! Ja jag är lite mammig :p


16 veckor <3

Idag blir grabbarna 16 veckor, tiden bara rusar iväg :) Hampus tog några bilder på oss igår efter jobbet, jag ser ut som sju svåra år efter en powernap i soffan men tur Magnum och Loke är lika fina som vanligt! (de är ju de ni ska kolla på ;)






Sele

Satte på loke sele för första gången idag. Magnum har jag redan tränat med och det har gått bra! Dock så har ingen av dem varit ute i koppel än.

Loke går runt här och är inte jätte nöjd. Men leker man med honom glömmer han bort vad han har på sig! Så detta ska nog inte vara något problem :)


bilduppdatering


När matte sminkar sig vill de gärna vara med! Och oftast ser det ut ungefär såhär :)

Mysbjörn! <3


Pappa var på besök, och Loke gör det han gör bäst - gosar!


Kvällsmys



Gick och duschade och hittade de sedan såhär:

Kvalitetstid!

Jag och Magnum myser i sängen då husse och loke fortfarande sitter i soffa . Gonatt från mig och en kisse som kurrar sig själv till söms <3


Älskar att vara där man inte får vara






Kvällsmys i soffan

Magnum tittar på sporten och loke slappar bredvid mig :)


Från början

De som läst en del på min andra blogg vet kanske redan om det, men för de som inte hängt med drar jag det från början:

Förra hösten skaffade jag och Hampus vårt första gemensama husdjur. En otroligt vacker bondkatt som fick namnet "Caten Morgan". Han kom från en gård på landet där han inte fått mycket socialisering av människor, därför var han väldigt skygg första tiden hos oss. Men allt som veckorna gick blev han en mycket tillgiven och älskad katt. Han kom oss väldigt nära och var en alldeles underbar familjemedlem som spred lycka och kärlek. 


Vi hade honom till en början som innekatt. Men efter att han lyckats lära sig öppna ytterdörren och smita ut i 2 timmar en kväll gick han inte att hålla inne längre, han mådde inte bra av det och vi mådde inte bra av att hålla honom konstant inne mot sin vilja. Så han blev utekatt!


Men den sommaren hände det ofattbara. 

Jag var på jobbet och likaså Hampus. När jag tittade på min telefon efter sista besöket påväg hem upptäckte jag 4 missade samtal från grannarna och 2 från Hampus. Jag förstod på en gång. Jag fick skjuts hem av min kollega eftersom jag skakade så mycket. De hade lagt honom i sitt lilla hus på altanen sa de. Det hela hade gått snabbt sa de också, föraren hade inte hunnit bromsa och hade inte en chans att få det hela ogjort.

Vi begravde honom i stugan, i närheten av där min första katt Nisse ligger. Det var otroligt jobbigt och både jag och Hampus mådde dåligt en lång tid efter denna händelse, och än i dag sitter det i såklart. Vi saknar honom otroligt mycket och han kommer, som Nisse, alltid ha en specielll plats i mitt hjärta.



Som den optimist jag är så försöker jag alltid hitta något positivit i det dåliga för att hitta anledningar att må bättre. Det första jag kom på är ju att nu kommer min superfina sittpuff i hallen att klara sig eftersom Morgan gjort upp någon kupp på senare tid att klösa sönder den! Den andra var att drömmen jag haft sen liten, om att skaffa min alldeles egna raskatt, växte fram.

För det var så tomt hemma. Och självklart letade vi inte någon att ersätta honom med. Men det fanns som ingen rolig anledning till att komma hem längre och vi båda hade så mycket kärlek kvar att ge så jag mådde bara illa av tanken av att vara utan katt. 

Jag började först titta runt lite på nätet på olika raser. Raser som Maine Coon och ragdoll kom upp, sen hittade jag rasen Sibirisk katt och den föll jag pladask för på en gång. Jag mejlade de uppfödare som jag tyckte verkade vettiga, berättade vad som hänt oss och att vi gärna skulle vilja tinga en kattunge framöver. Dock så skulle nästan ingen ha någon kull på ett bra tag. Men det var då jag fick länken till Marie Holmbergs sida.

Och lyckan som bubblade upp inom mig då jag såg att hon hade en kull kattungar just nu, och inte bara Sibiriska kattungar, utan de finaste jag någonsin sett! Jag mejlade henne på en gång och vi mejlade ett tag. Dock så förstod jag väldigt snabbt hur fina hennes katter var, vilken otroligt seriös uppfödare hon var och att hon gärna ville sälja dem till avel eller utställningsintresserade. Och inget av det kunde jag någonting om. 

Veckorna gick och vi fick kontakt med en uppfödare i Härnösand till rasen Ragdoll, vi åkte dit redan nästa dag för att titta på en otroligt fin kattkille. Men det kändes inte rätt, det var väldigt jobbigt eftersom jag hade så höga förväntingar på det besöket och det inte alls blev som jag hoppats. Men det var då jag kom och tänka på Marie igen, hon bodde ju bara 20 minuter därifrån. 

Ett snabbt, oväntat samtal från mig, och vi var välkomna på besök. Och de visade sig verkligen vara bland de finaste kissebebisarna jag någonsin sett! Och deras mamma, vilken skönhet!! Jag märkte direkt att Marie var en bra person, både med katterna och utanför. Vi satt och pratade i timmar kändes det som och där fanns en vit kille jag var intresserad av. Men då dök han upp, den svartmönstrade lilla killen Magnum som fort charmade både mitt och Hampus hjärta. Ynka 5 veckor gammal sökte han ögonkontakt med oss och var så go som bara den goaste kattungen kan vara. Och lyckan då vi fick tinga honom!



7 veckor senare åkte vi och hämtade honom. Det kändes overkligt och helt otroligt. Sen dag 1 har han lindat sina små tassar runt våra hjärtan och är nu en kär familjemedelm, 15 veckor gammal <3


2 veckor senare klickade jag mig in på Maries hemsida och såg att en av de vita kattungarna kommit tillbaka till dem eftersom nya husses allergi blossade upp. Och självklart var det den vita prinsen som somnade i mitt knä dagen vi hämtade Magnum. Jag mejlade Marie direkt och tanken var först inte att vi skulle ta honom fast jag så gärna ville. Men en raskatt kostar en del och när jag sedan kom på att pengarna var den ända anledningen till att jag tvekade kändes det självklart. Pengar är bara pengar, och både jag och Hampus ville så gärna få honom som familjemedlem också. Och så blev det.



I skrivande stund ligger de båda här bredvid mig på köksbordet. Ja på köksbordet, vi har bråkat en del på förmiddagen eftersom BÅDA satt i mitt knä då jag åt frukost och hoppade omlott upp på bordet och jag kämpade tills jag blev svettig med att få ner dem. Bara för att de är så söta får de ligga på bordet, bara för ikväll, för de är ju mina snuttegull.

Mycket text blev det, och ändå är detta en snabb sammanfattning av det hela. Det är så himla mycket runt om men tack vare Marie och dessa underbara prinsar så har en helt ny värld öppnat sig för mig!! Det känns så fruktansvärt roligt och jag längtar så mycket tills januari då jag för första gången ska ställa ut dessa katter. 




Och sen till den ständigt uppkommande frågan: Varför betala så mycket för en katt när du kan få en? 
Ja här kan jag skriva en hel novell. Men först säger jag alltid: Det är ju som att köpa en hund? Folk är så fixerade vid att betala mycket för en katt är vansinne, men en hund, det är ok. Varför? - jo för att katter finns att få, men inte hundar.

För det första: Anledningen till att jag först ville ha raskatt var för att efter det som hände med Morgan skulle jag inte klara av att ha en utekatt här igen. Och en raskatt har man hört sen länge ska gå bättre att ha som innekatt av en rad olika anledningar. Och visst går bondkatter många gånger att ha som innekatter också, men det är inte lika självklart.

Att köpa raskatt resonerar jag är som att köpa en hund. Du väljer en ras som du vill ha och köper den sen. För som många inte förstått så finns det en hel massa olika raskatter med olika utseende och olika temperament och personligheter - precis som med hundar.

Anledningen till att jag föll för den Sibiriska rasen var bland annat detta (kopierat från Maries hemsida):
Den Sibiriska katten är en katt som är medel på aktivitetsskalan bland katter. Den är läraktig och det är inte ovanligt att Sibirien klarar att öppna dörrar, apportera leksaker, lära sig "sitt", "stanna", "vacker tass" och liknande, så är den med andra ord hundlikt till sitt sätt.  Att gå i koppel är en enkel match om den tränas för det. De flesta gillar höjder, så att investera i några klätterträd blir populära platser för din katt att leka och sova i. Sibiriern är social, och trivs med sällskap även om den är väldigt fäst vid sin familj. Brukar den även trivas med andra människor. Om man måste lämna katten ensam mer än 6 timmar per dag rekommenderar jag att man har sällskap åt sin katt. Många Sibiriska katter gillar vatten, och de dricker gärna ur vattenkranen och många leker gärna i eller i närheten av vatten. En Sibirisk katt har en mjuk ganska lågmäld stämma, och många har ett nästan "kvittrande" läte istället för att jama. Sibiriern behöver aktivering, utrymme, kel och lek för att trivas. Den följer gärna sin familj från rum till rum, och deltar gärna i alla aktiviteter. Barn fungerar den bra med, och den är tillgiven sin familj.

Och sen av den enkla anledningen till att det är som ett helt nytt intresse för mig också. Det är så mycket jag lärt mig de senaste veckorna om allt som rör avel, vad det är för arbete bakom dessa raskatter och varför de faktiskt kostar som de gör. Sen tycker jag det känns så otroligt roligt att pröva ställa ut dem också. 

Som sagt så skulle jag kunna skriva en hel novell här, men jag nöjer mig såhär för denna gång. Undrar hur många det är som läst igenom alltihop ;)

Finns alltid kvar

Tände ett ljus för Morgan och Nisse ikväll <3


Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0