Hemsidan är klar!

Eller nästan, varje gång jag klickar upp den ser jag småfel och sånt jag vill ändra ;) Så jag lär pyssla en del med den framöver ändå.

Jag har ingen egen adress ännu och kommer skaffa ett domän snart, tills vidare ligger den uppe på en kollegas domän och går att besöka på HÄR för de som är intresserade av hur resultatet blev :) Så nu har jag occh grabbarna en egen hemsida!

I alla fall så har jag suttit med denna i 3 veckor sharp, hur många timmar jag suttit vågar jag inte tänka på med jag har rätt ont i röven ;)  

Tar mer än gärna emot kommentarer/kritik i kommentarsfältet till detta inlägg. Eftersom att detta är nytt för mig så har jag nog stirrat mig rätt blind på det jag gjort och blir gärna glad för kommentarer och första intryck :) Bra som dåligt! 

Loke upp i dagen

Skulle försöka ta en fin bild på mig och loke men istället fick han syn på ljuslyktan och detta blev resultatet....

(Längst ner en bild på grabbarna från igår ;)


Viktigt att förstå

Jag har förstått att jag har en ganska blandad grupp människor som läser min blogg, allt i från kattuppfödare till de med huskatt på landet :) Jättekul för övrigt! 

I alla fall tänkte jag i detta inlägg dela med mig och informera er om sådant som jag lärt mig mer om under det senaste året, och som jag vet att även den riktige djurvännen inte alltid har en susning om....

Även fast man "bara" har en bondkatt/huskatt så är det precis lika viktigt att kastrera, vaccinera, försäkra och id-märka katten. Även om katten är innekatt. Och detta är busenkelt och kostar inte mycket! Jag vet precis hur jag stod i denna frågan förut, Morgan var förvisso både kastrerad, vaccinerad och försäkrad. Men under tiden han var innekatt var han inte id-märkt - varför id-märka en innekatt?! 

För det första så kan en innekatt smita ut, och en innekatt har väldigt svårt att klara sig utomhus på egen hand och har otroligt svårt att hitta hem igen. Id-märker du din katt så kan man snabbt kolla upp vem som är ägare och katten kan komma hem igen. En mycket bättre lösning än ett halsband som katten kan tappa eller ännu värre, fastna i. En id-märkning kostar ungefär 300kr och görs hos veterinären. Du får själv välja om du vill ha ett micro-chip eller en märkning i kattens öra. 

Att kastrera din katt kan vara bland det absolut viktigaste och även snällaste du kan göra mot din katt. Det föds på tok för mycket oönskade och hemlösa katter i vårt land och att ha en okastrerad katt ute bidrar till detta.
En okastrerad hona kan föda upp till 120 kattungar under sin livstid, och en hankatt kan man bara föreställa sig hur många fler de kan producera. Som jag brukar säga, har man råd att skaffa en katt och förse den med foder och kattsand under en livstid har man råd att kastrera den också - annars bör man inte skaffa katt! En kastrerad katt mår i regel bättre än en okastrerad katt också. 

Försäkra även din katt. En huskatt kostar omkring 50kr i månaden att ha försäkrad. Och även här är det viktigt att ha en innekatt försäkrad, för massor kan hända, olyckan kan vara framme i ett naffs. Har hört många som tycker det är jätteonödigt att ha sin innekatt försäkrad. Men din katt kan svälja något olämpligt och måsta opereras, fastna i något med t.ex sin klo och göra sig ordentligt illa, få njursten eller andra sjukdomar.. osv osv. Har du din katt försäkrad kan inte ekonomin sätta stopp och enda utvägen är en avlivning för du helt enkelt inte har råd att betala en operation. 

Och så till sist, vaccination. Det frågar ofta veterinären om du vill göra i samband med kastreringen och kostar inte mycket.

Gör du detta har du gjort allt du kan för din katt för att ge den tryggheten den förtjänar. Du bidrar även till att öka kattens status och hjälpa till att minska antalet hemlösa katter i Sverige. Det är svårt att tänka sig hur många katter som fryser och svälter ihjäl ute p.g.a okunskap från oss människor. Jag hoppas att fler förstår hur viktigt detta är och i sin tur sprider det vidare till andra de känner med katt! För som jag nämnde tidigare, man kan vara djurvän av rang och älska sin katt högst på jorden, men ändå inte vara medveten om hur viktigt detta är.

Och HÄR finns en sida som alla kattägare och de som tänkt skaffa katt bör läsa :) 

En annan sak att tänka på är att ge katten ett bra foder, här finns det en hel sjö av olika märken och det kan vara svårt att välja. Men enkelt sagt - köp ett foder på djuräffaren! De som säljs i våra matbutiker innehåller ofta mer dåliga ämnen än bra och detta kan bidra till att din katt längre fram blir sjuk, t.ex njursten. Därför känns det mer logiskt att lägga ner lite mer pengar på ett bra foder, katten håller sig i form och är pigg och glad, än att köpa ett billigt och ändå måsta betala veterinärkostnader senare.

Tack för mig :) 

Magnumhjärtat


Sa jag att Loke var busig?

Älskade lilla busfrö!


Nybörjarträff

Var ju på en träff med Björkstakatten ikväll, för oss som är lite nya i gemet ;) Fick bra med tips och en väldigt trevlig kväll med mycket trevligt kattfolk och katter!

Grabbarna hängde såklart med, fick lov att låna några bilder som lades upp på Björkstakattens facebooksida :) 


 

Promenad


Fullt upp!

Igår fyllde grabbarna 8 månader. Ska försöka ta lite nya bilder på dem imorgon, så de kommer snart upp lite nytt här :)

Fick ett mejl för ett tag sedan från Björkstakatten. De ska ha en nybörjarkurs om man är ny i utställningsvärlden. Nu har jag ju hunnit vara på en utställning redan men jag har tänkt åka ändå :) Mycket för att man kan ta med katterna, så får de träna lite extra inför utställningen som bara är om 3 veckor drygt! Min kompis Camilla har en Burma som är lika gammal som grabbarna, hon ville jättegärna fara eftersom hon aldrig ställt någon katt förut. Så det blir nog roligt och bra med lite uppfräschning! (hur tusan stavas det?? haha) 

Annars så pluggar jag för fullt. Jobbar och pluggar i ett. Inte mycket till liv här inte men å andra sidan är grabbarna nöjda att matte mestadels är hemma ifall hon inte är på jobbet ;) Men det är absolut inte gjort över en dag att skapa en hemsida har jag märkt.. men nu har jag kommit lite längre :)


Slödag

I <3 him. Och såklart älskade Magnum som inte varit lika mycket linslus som brorsan på senaste. Kommer nya bilder på dem till veckan :)


Webbdesign

Som jag nämnt tidigare så håller jag på att plugga webbdesign på distans. Nu är det dags för sista uppgiften som är ett projektarbete - jag ska skapa en komplett hemsida! Blev inte så svårt för mig att fundera ut vad hemsidan skulle handla om ;) 

Tänkte ni skulle få se en liten tjuvtitt. Men än så länge är det massor med jobb kvar att göra.
Men detta har jag åstadkommit efter ungefär 8 timmar ;)
 

Loke har drivit mig till vansinne idag

Det är precis som att loke blivit en tonåring i trotsåldern sen kastreringen och att han precis vet hur man gör för att reta matte lite extra!!

Den lilla lymmeln som i vanliga fall är en liten mattegris och lättskrämd då vi är ute i koppel, smet ut igår som om han inte gjort annat än att vandra runt här ute! Och ännu roligare blev det då matte kom efter fast UTAN koppel. Färden ute varade i kanske 1 minut och 40 sekunder och inne igen uppträdde han som den stoltaste katt jag sett! Sprang fram och "petade" på brorsan som att han samtidigt sa: "kolla brorsan!! Såg du mig?? Törs du de där va?!".

Sen köpte jag nya plastblommor igår. Dom tog han snabbt beslag på. Små rosor i en vas som han plockade upp en och en och la på golvet. Jag stoppade tillbaka dem. Men efter en stund låg alla på golvet igen.

Och inte nog med det. Mitt i allt bakkaos idag tar han ett jättehopp och flyger (som tur var) ÖVER alla plåtar med kakor. Kakorna klarade sig men mattes hjärta tog ett skutt.

Nej, jag tror att jag och loke borde sätta oss ner och ha något slags utvecklingssamtal. Magnum är däremot världens snällaste och lugnaste i jämnförelse med brorsan, om än pratglad.

Kan även säga att detta med att bo på bottenvåningen med en loke i lägenheten är inte så bra. Men vi har säkrat det hela med att alltid stänga dörren till innerhallen då vi går ut. Som en sluss som mamma sa!

Busiga lilla katt men ack vad jag älskar dig!!!


Underbar nyhet!

Är så glad så jag ryser. Jag har de senaste åren handlat det mesta i skönhets/hygienväg på Bodyshop, just för att jag törs lita på att deras produkter inte är djurtestade. Visst har jag gjort en del undantag, eftersom Body shop nu inte har allt, men då har jag tillbringat timmar framför google för att försöka ta reda på vilka märken jag kan köpa med gott samvete, för idag är det inte lätt att veta vad som är djurtestat och inte och vad man törs lita på.

Även fast Djurens Rätt nu fått igenom detta så lär det ändå finnas företag som lyckas mygla med detta och fortsätta djurtesta, men utbudet av icke djurtestat smink lär garanterat öka och det gör mig överlycklig!

Jag tycker att alla bör tänka igenom vad de köper.. det finns bra produkter som inte är djurtestade, och visst att det kanske kostar lite mer, men samtidigt i det land vi lever i idag så borde man kunna lägga de extra slantarna på något som man vet inte orsakat lidande.

Jag som för övrigt är väldigt känslig för smink har aldrig reagerat på Body Shops ej djurtestade produkter och tycker de är absolut bäst. 


Här nedan finns länkar som visar vilka företag/märken som ej djurtestar:
djurensrätt
eleven.se

Grabbarna idag


Älskade hjärtat

Idag karterades Loke. Han är fortfarande trött och dåsig och sover just nu bredvid mig med näsan i bordet. Mattes sötnos!!!

Magnum låg på skåpet i hallen mesta tiden då Loke var borta idag. Som om han bara väntade på att brorsan skulle komma in genom ytterdörren vilken sekund som helst <3
Med två katter på magen..

..säger vi Gonatt och Hejdå till denna vecka!


Crazy cat lady

Denna bild fick jag av Ida. Tydligen såhär mina kompisar ser mig :)


RSS 2.0